Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekillerimizin meclisteki yoğunluğu sebebiyle katılamadığı Programa yoğun katılım oldu.

Yine meclis toplantıları sebebiyle

Yine meclis toplantıları sebebiyle katılamayan belediye başkanlarımız meclis üyelerini temsilci olarak gönderdiler. Çiftlikköy belediye Başkanı Adil Yele, . İl müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve halkın katılımı ile gerçekleşti.

Kadının coğrafyası yok temalı panelin ikincisi gerçekleştirildi.

Program emeğin adı Kadın sergi açılışı ile başladı.
Güneyköy resim atölyesinin öğrencileri tarafından Yapılan resimler, Hülya Yılmaz’ın. Teshipleri eserleri ve Erhan ikizkaya’nın Emekçi kadınların fotoğraflarınin olduğu sergi ilgi gördü.

Ardından moderatörlüğünü KATFADER başkanı Nurten ANIL’IN yaptığı panele geçildi
Panelist olarak
Yalova Barosu Yönetim kurulu üyesi Merve Bakkal, Ukrayna öğretmen Alla Artemenko Altın, Afganistan Zarlasht prof.Soltani,
Irak prof. Andrea Mohammed,
Tataristan Rufiia Mukhammadeeva, ve Türk iş kadını Dilek Ekincioğlu ile dünyada kadını konuştuk.

Kadınlar kendi ülkelerinde yaşadıkları deneyimleri ve kendi ülkelerindeki kadın sorunlarını paylaştılar.

Panelin ardından 8 Mart Kadın dayanışma derneği’nin hazırlamış olduğu kısa film izlendi.
Kısa filmde geçimini denizden sağlayan balıkçılık yapan Gülcan Hanım’ın hayat hikayesini izlendi. Yılın kadını plaketini programa katılamaması sebebiyle daha sonra takdim edilecek.
Daha sonrasında Almanya’da yaşayan Türklerin oylarıyla yurt dışında en iyi çıkış yapan pop sanatçısı ödülünü alan Barış Gülay’a Uluslararası kadın ve toplumsal Gelişim Derneği tarafından yılın kadını plaketi sunuldu.

Panalistlere teşekkür belgelerini protokol takdim etti.

Dernek başkanı Anıl 8 Mart Dünya emekçiler gününün kutlanması değil anılması gereken bir gün olduğunun vurgulanmasını istediğini söyledi dünyada kadınların hak ettiği yerde olabilmesi için yetiştirdiğimiz çocukların çok önem taşıdığını vurgu yaptı. çünkü yetiştirdiğimiz çocuklar bizlerin bir yansıması.
Toplumun yarısını oluşturan Biz kadınlar toplumun tamamını dünyaya getiren cinsiyetiz yetiştirdiğimiz çocuklar bizlerin yansıması ve vicdanlı merhametli çocuklar yetiştirdiğimizde cinsiyet ayrımına son verdiğimizde dünya daha yaşanabilir bir yer olur.

Biz Türk kadınları bütün dünya kadınlarından çok daha önce Atatürk’ün sayesinde toplumda yerimizi ve kimliğimizi almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.